Tyda tecken i mat

Alla högtidsdagar är riktiga kalas dagar både förr i tiden och nu, där mat och dryck spelar en betydande roll. Därför är det inte underligt att tecken tydning i mat anses fungera bäst på någon av dessa högtids dagar. Detta är också lite med glimten i ögat, men kan ändå ge små fingervisningar om de frågor som man har. Ni kan ju göra det för att det är trevligt att tyda mat.

Vi börjar med Äpplen tycker jag.

Att önska sig något: Skär ett äpple mitt itu medan du önskar dig något. Om du har skurit itu äpplet utan att skada kärnhuset så kommer din önskan att slå in.

Sen tar vi lite om kakor.

Dröm och kaka: På midsommarafton skall tre personer gemensamt röra ihop och knåda en deg gjord på mjöl, vatten och lite socker och sedan grädda så det blir en kaka av den när den är klar så dela den i tre lika stora delar, sen skall alla tre i sin tur dela sin del i nio små delar, dessa nio delar skall sedan föras igenom en lånad vigselring av någon som burit den i minst tre år, efter det så äter alla tre personerna upp sina nio delar av sin kaka sedan hängs vigselringen upp i taket över sängen där då alla tre personerna måste sova, då får de drömma om sina tillkommande. Det vill säga om hela proceduren skett under total tystnad,

Den sista är lite krånglig, men det kan ju fungera så våga prova.

Related Post