Djävulen i tarotleken

Detta är kort nummer 15 i stora arkanan i tarotleken och jag vill börja med att säga att detta är kortet för att erkänna sina negativa känslor, detta är kort nummer 2 som får människor att bli rädda, men ingen fara det finns inga demoner lurandes i din garderob, som väntar på att hoppa fram och släpa ned dig till helvetet om detta kort råkar komma upp.

I själva verket handlar kortet om en mycket grundläggande sida i vår mänskliga natur, nämligen våra negativa sidor exempelvis vreden, eller i andra ordval ilskan. I stället för att förneka att vi är arga eller försöker föra över det vi inte gillar hos oss själva till andra människor så borde vi försöka acceptera dessa sidor hos oss själva, ta med dem in i vår vardag och på så sätt lära oss att hantera dem.

Om du får upp djävulen i en läggning så är du antagligen full av tillbakahållen vrede, som kokar under ytan och du kanske har drabbats av huvudvärk, sömnlöshet eller så tar du en tugga av en god bakelse istället för att bita av huvudet på den som irriterar dig. Om du då påminner folk i din omgivning om att du är irriterad eller ilsken, eller känner dig bortglömd, så kommer detta att göra så du frigör en massa energier i ditt liv som för tillfället går åt, för att hålla locket kvar över fullständigt normala och hälsosamma känslor.

Related Post