Alla har en skugga

Här tänkte jag förklara lite runt vad jag menar med skugga först och främst, en skugga är något man håller på och gör, men som man döljer för andra och kanske till och med för sig själv. Det handlar ofta om saker man gjort eller fortfarande gör i smyg. Här följer bara lite exempel så du kanske förstår mer vad jag menar.

Gömmer godis eller kanske sprit för någon, stjäl på jobbet, strunta i att betala tv-licensen, fuska på prov, ja det är en mängd mer saker man kan göra i det fördolda, med andra ord, man vet det är fel men gör det ändå, det är detta som jag kallar skugga.

Nu till hur vi kan frigöra oss från vår skugga. Ett konstaterande är att alla människor har saker i sin ryggsäck som vi inte är så stolta över och som vi försöker att dölja så ingen skall få reda på det. Men det som vi gör eller har gjort påverkar oss även om det är en liten grej och jag tror inte det finns någon som har ett litet lik i garderoben, även om tror det. Men alltså dessa små saker hindrar oss från att känna oss fria och känna äkta glädje i livet.

Det skrivs en hel del i tidningar om människor som har blivit ertappade med handen i kakburken, vi kan inte låta bli att läsa om det och reagera, men samtidigt så kommer obehagskänslan upp, en påminnelse om vad vi själva döljer, det är helt enkelt vår skugga som hinner ikapp oss. Det bästa sättet att göra sig fri från sin skugga är att berätta det man gör eller har gjort för någon annan, då blir man fri. Principen att bikta sig för någon annan är ju absolut inte ny, men den används för sällan, men varför inte börja använda oss av den metoden lite oftare i våra liv så vi blir av med våra skuggor och åter införa oss som de fria själar vi egentligen är.

Lycka till.

Related Post