Döden i tarotleken

Detta är kort nummer tretton i tarotlekens stora arkana, det är också det kort som tyvärr oförtjänt har ett mycket dåligt rykte, men jag vill säga detta med stora bokstäver. DET ÄR UTESLUTET ATT DÖDENS KORT I EN LÄGGNING SKULLE BETYDA ATT DU ELLER NÅGON ANNAN DU KÄNNER KOMMER ATT DÖ. Det är en missuppfattning som tyvärr underhålls av oseriösa och ansvarslösa tarot tolkare, den typen av tarot tolkare som inte ens borde få spela med spelkorten Löjliga familjen.

Låt oss betrakta döden som kortet som betyder naturliga förändringar, det handlar alltså inte om att något helt plötsligt tar slut utanför din kontroll, utan snarare att en naturlig förändring redan pågår i ditt liv, men du kanske inte är medveten om den, eller så gör du motstånd.

Döden påminner dig alltså om att en fas i ditt liv definitivt håller på att ta slut och att det är dags att gå vidare till nästa steg på din livsväg. Alla avslut, även de som leder till nystarter, kan orsaka både smärta och förlust, det gör alltid ont med förändringar och vi är bra på att göra motstånd och döden handlar om yttre förändringar.

Om du får upp döden i en läggning har du antagligen nått en naturlig förändringspunkt, det kan vara exempelvis att du skall börja studera, eller kanske sluta studera, byta jobb, flytta eller avsluta en relation, men jag råder dig var inte rädd att sörja den del av dig själv som försvinner. Kom ihåg, det handlar ju inte bara om att avsluta, utan att inleda en ny fas i sitt liv.

Related Post