Vidskepelse

Vi människor har varit vidskepliga i urminnes tider, vissa saker aktar man sig för och andra saker är väldigt positiva. Ofta ser man personer som påstår sig inte vara vidskepliga undvika A brunnar, eller att inte gå på sträcken då det är plattor lagda.

Då kan man ju fråga sig vad vidskepelse egentligen är? En del är av praktisk art, som att gå under en stege, betyder otur, det är ju farligt att gå under en stege hur som helst även om det betyder otur eller inte. Andra är av mer magisk natur som exempel tar jag att om man dödar en spindel så blir det regn.

Det finns ett närbesläktat ämne som heter teckentydning, men som i allra högsta grad har med vidskepelse att göra exempel vis när man ser en svart katt gå över vägen så betyder det otur är en form av teckentydning, teckentydning kan man öva sig på och bli bra på och använda i sin spådom.

Det gäller samma sak i teckentydning som i andra spådomar, det är öva, öva och öva och i min mening är naturen den bästa teckengivaren, så vill du öva på detta ämne så är det bästa att gå långa promenader uti skog och mark. När du promenerar där i skogen så försök att uppnå en inre balans och frid, du är mer öppen för intryck om du inte går och grubblar på personliga eller andra problem. Vill du kan du titta efter redan kända tecken som om svalorna flyger lågt, eller flyr. Annars så kan du slå dig i backen på att du snart finner en mängd egna tecken, låt fantasin arbeta, ja, låt den ta kommandot över de mer praktiska sidorna hos dig. Efter ett tag om du promenerar i samma område, kommer du att höra på fåglarna när det händer något någonstans i skogen.

Myror kan du studera i detta övningssammanhang, då förändringar sällan kommer som en överraskning för dem, att de märker saker vi missar är ju inte så märkligt med tanke på hur små de är, det som är enormt för dem är ju pyttelitet för oss och vi märker det knappt som exempelvis en pytteliten skillnad i hur fuktig luften är, eller ett snäpp skillnad i lufttrycket.

Efter ett tag så kommer du själv att känna vad som är på väg, utan att du själv vet vilken eller vilka signaler du tagit in. Det är alltså viktigt att låta intuitionen arbeta och inte ha en massa andra problem surrande i huvudet.

Lycka till.

Related Post