Glöm inte att vara tacksam

Vi människor har en tendens att glömma bort att vara tacksamma och om vi är tacksamma så är det ofta över saker som är förgängliga eller materiella saker.

Men att börja vara tacksam för de små vardagliga sakerna som händer varje dag, vi tar ju det mesta för givet, som att vakna på morgonen och hoppa ur sängen och starta med dagens uppgifter, vi gör detta som om det vore självklart, men det är det ju inte. Nej, varken att vi skall vakna, att vi har en säng eller att vi har uppgifter att utföra är självklart.

Nu tänkte jag ge dig en liten övning Ja, du läste rätt, jag vill att du skriver ned en lista med allt du är tacksam för, du får gärna skriva de stora sakerna du kommer på, men glöm inte att skriva att du är tacksam för de små tingen som att du har fem tår på båda fötterna, att du har rena kläder, Att du kan se med dina ögon, att du kan gå, att, du kan prata och att du är älskad. Ja listan kan göras lång då det är mycket som du skall vara tacksam över som du idag tar för självklart och det gör att du inte ser på det med tacksamhet.

Läs din tacksamhetslista varje dag och så fort du kommer på något nytt att vara tacksam över så lägg till det i din lista. När du hamnar i långa köer, eller bussen är försenad, så tänk igenom saker du kan vara tacksam över när du väntar, så slipper du att bli irriterad.

Ju mer du sjunger tacksamhetens lov, desto fridfullare, lyckligare och kärleksfullare blir du. Prova det gör inte ont jag lovar.

Lycka till.

Related Post