Problem och lidande skapar vi själva

Jag har haft mycket funderingar om just detta senaste tiden då jag själv har haft svårt att kontrollera mina tankar och det har i sin tur skapat onödigt lidande.

Jag är så övertygad om att vi människor skapar det mesta av vårt lidande själva genom att leva i framtiden och gå runt och oroa oss för saker som ännu inte har hänt och som kanske överhuvudtaget inte kommer att hända.

Det mesta av vårt lidande handlar om negativa tankar och att vi faktiskt tror på vad vi tänker, jag skall ge er exempel med mig själv som referens.

Om jag tänker negativa tankar om en viss person, så får jag en känsla som är tung och jag mår dåligt och personen blir dålig, om jag då väljer att inte tro på mina tankar om att personen är dålig, så lättar mitt dåliga mående och personen får ljusa energier runt sig och detta är ju ett bevis på att lidandet och problemen man skapar hör till sinnet, alltså våra tankar och inte till vårat jag.

Det är inte alls komplicerat att förändra sina tankar och få in ljus och kärlek istället för problem och lidande, det är bara en övnings sak som alla klarar av, börja med att intensivt tänka på någon negativt och sedan välja bort att tro på det du tänker och se det positivt i stället öva på det sättet.

Tänk så många tankar vi tänker som krossar både våran glädje och ännu värre vår dag, som var en liten substans från början men tog över våran dag, det får vi ju sätta stopp för eller hur?

Så acceptera det du tänker, men låt inte det negativa tankemönstret bygga bo i ditt huvud, då slipper du mycket problem och lidande.

Lycka till

Related Post